Новини

ЗСУ стримують ворога на декількох напрямках та не дають просунутися до Лисичанська

Противник слабкіший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії.

Фото Луганської ОВА

Збройні сили України стримують ворога з трьох боків, боронять Сєвєродонецьк та не дозволяють просунутися до Лисичанська.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Стає важче, але наші військові стримують ворога одразу із трьох боків. Однак, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються будинки. Так, окупанти обстріляли споруди поблизу колишнього заводу «Донсода» і декілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація і в районі «Склозаводу». Щонайменше вісім будинків постраждали 14 червня в цьому місті. 14 будинків зруйновано в Гірському», — йдеться в повідомленні.

У Сєвєродонецьку ворог вкотре поцілив по «Азоту». Пошкоджено прохідну підприємства. Війська рф знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного гіганта. Гайдай зазначає, що противник слабкіший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії.

Водночас на Новопавлівському і Бахмутському напрямках українські захисники відбили атаки росіян та змусили відступити ворога на раніше зайняті позиції, повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Слов’янському напрямку основні зусилля противник зосереджує на продовженні наступу. Здійснював артилерійські обстріли та штурм населених пунктів Богородичне та Долина. Проте ЗСУ успішно відбили їх. Ворог веде наступ у напрямку Краснопілля, бойові дії тривають.

На Волинському та Поліському напрямках до семи батальйонів збройних сил Білорусі зосереджують зусилля на веденні розвідки. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території цієї країни.

На Харківському напрямку підрозділи противника намагалися не допустити подальшого просування українських військ до державного кордону. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах 6 населених пунктів. Завдав авіаудару неподалік Мосьпанового. Тривають бої в районі населеного пункту Рубіжне.

На Донецькому напрямку ворог обстріляв з артилерії 6 населених пункти.

Коментарі