Новини

Виплати переселенцям: в Україні оновили перелік громад

До списку територіальних громад, які розташовані в районах проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації, внесли вісім областей.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оновило перелік громад, на основі якого внутрішньо переміщені особи можуть отримати виплати.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Так, станом на 7 червня в оновленому переліку – територіальні громади восьми областей: Дніпропетровської (7 громад), Донецької (66 громад), Запорізької (55 громад), Луганської (37 громад), Миколаївської (24 громади), Харківської (51 громада), Херсонської (49 громад) і Сумської (14 громад).

«Усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, отримають грошову допомогу від держави», – заявили у Мінреінтеграції.

Цей перелік формують за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

Раніше ми писали, що з травня грошову допомогу отримують тільки ті переселенці, які проживають в зоні проведення бойових дій і не можуть повернутися додому. Також гроші виплачуватимуть тим українцям, які мають пошкоджені або зруйновані будинки.

Коментарі