Новини

Україна опрацювала сценарій вторгнення військ Білорусі – Подоляк

Українська розвідка активно працює на білоруському напрямку та відстежує всі переміщення військ, навчання і маневри, а також ініціативи місцевої влади.

Фото: УП

Військово-політичне керівництво України опрацювало різні сценарії війни росії проти України, зокрема варіант можливого вторгнення військ Білорусі.

Про це білоруському виданню «Зеркало» розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Зараз ми виходимо з песимістичного сценарію і до нього готуємося, резервуємо сили і проводимо оцінку наших можливостей. Для того, щоб ми були готові завдати максимальної та блискавичної шкоди будь-якій іншій армії, крім російської. Якщо Білорусь захоче побачити, що таке масова загибель військовослужбовців, то їм, мабуть, варто заходити в Україну», – заявив Подоляк.

За його словами, українська розвідка активно працює на білоруському напрямку та відстежує всі переміщення військ, навчання і маневри, а також ініціативи місцевої влади.

Подоляк вважає, що на Лукашенка очікує тиск суспільства, якщо він віддасть відповідний наказ. Крім того, він каже, що на білоруського президента вже чекає розплата за участь у війні проти України.

Коментарі