Новини

Удари з «Ураганів» по Дніпропетровщині та обстріли Сумщини: головне за добу

російсько-окупаційні війська зосередили зусилля на штурмі Донецької та Луганської областей.

Фото: ua.news

Вранці 13 червня російська армія обстріляла Сумську область, по Харкову військові рф завдали ударів із РСЗВ, також тривають бої на сході. У Херсонській області російським окупантам не вдалося відсвяткувати «День росії».

Про це мовиться у зведеннях ОВА про ситуацію в регіонах.

Сумщина

Вранці в Есманській громаді військові рф почали обстріли з міномета. Зокрема, після 7 ранку пролунало близько 30 вибухів. Потерпілих та руйнувань немає.

Упродовж доби російські окупанти продовжували обстріли прикордоння з важкого озброєння. Жертв і руйнувань цивільної інфраструктури немає.

Дніпропетровщина

російські окупанти вдарили з «Ураганів» по житлових кварталах Зеленодольської громади. За попередніми даними, в самому Зеленодольську одна людина загинула, п’ятеро поранені.  У населених пунктах громади зруйновані та пошкоджені будинки.

Харків

За минулу добу по інфраструктурі Шевченківського району Харкова військові рф завдали ударів із РСЗВ. За попередніми даними, обійшлося без жертв і потерпілих.

Упродовж доби обстрілювали Чугуївський, Богодухівській та Ізюмський райони. Попередньо – одна людина постраждала.

Луганщина

Унаслідок інтенсивних артобстрілів Лисичанська загинули троє місцевих жителів – чоловік і жінка, а також 6-річний хлопчик. Цієї ночі в місті згорів торговельний комплекс, пошкоджено чотири будинки та споруди місцевої шахти.

Також російські військові зруйнували 11 будинків у Врубівці, чотири – в Золотому, у Гірському – два будинки та дитячий садок.

Українська армія успішно відбила штурмові дії у напрямках Вікторівка – Врубівка та Комишуваха – Врубівка. Водночас російська армія відновила наступальні дії в районі населеного пункту Золоте.

Донеччина

Тривають активні бойові дії поблизу Авдіївки, Мар’їнки, Красногорівки, Святогірська та Лиману.

Вночі російські окупанти завдали авіаційних ударів по Бахмуту й Удачному. Зруйновані та пошкоджені близько пів сотні приватних будинків, два готелі, залізнична інфраструктура, трансформаторні підстанції, електромережі.

Область залишається без газу та частково – без електрики й води.

Евакуація продовжується.

Миколаївщина

Зранку в Миколаєві лунали вибухи. Інформацію уточнюють.

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформацію щодо потерпілих і пошкоджень уточнюють. Попередньо – пошкоджені житлові будинки.

Херсонщина

Жителі Херсона проігнорували так званий День росії, організований окупаційною владою. За інформацією громадян, 12 червня подібні заходи відбулися у всіх великих містах Херсонщини, однак без глядачів.

Водночас ситуація в області складна. Унаслідок бойових дій багато пошкоджень, поранень та смертей. Практично весь Бериславський район потерпає від вибухів та обстрілів, мародерств і знущань.

Більшість сіл без води, світла й газу.

Коментарі