Новини

Фінляндія та Чорногорія нададуть Україні додаткову військову допомогу

Інформацію про зміст, спосіб доставки та графік надання допомоги у Міноборони відмовилися повідомляти.

Фото ілюстративне, mil.in.ua

Фінляндія надасть новий пакет військової допомоги Україні. Таке рішення схвалив президент країни Саулі Нііністьо за пропозицією уряду, повідомляє Міноборони Фінляндії.

Зазначають, що у новому пакеті допомоги враховували як потреби України, так і ситуацію із ресурсами Сил оборони Фінляндії.

Інформацію про зміст, спосіб доставки та графік надання допомоги у Міноборони відмовилися повідомляти.

«Фінляндія не забуде Україну і українців. Ми продовжимо нашу допомогу: ми відправимо новий пакет оборонного обладнання», — заявила міністр оборони Антті Кайкконен.

Уряд Чорногорії також ухвалив рішення про надання Україні додаткової допомоги, зокрема військової.

Про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбуці.

Рішення ухвалили 9 червня на пропозицію міністерства оборони.

Як заявили в оборонному відомстві Чорногорії, йдеться про продовження підтримки збереження цілісності та суверенітету України.

«Військова та гуманітарна допомога, яку надала Чорногорія, є доказом безкорисливої ​​підтримки хороброго українського народу та безперервної відданості спільним діям проти недемократичних принципів», – заявили у відомстві.

Повідомляють, що конкретна необхідна допомога буде розглянута в найближчий період у співпраці з українською стороною та партнерами з метою надання Україні необхідної фінансової, гуманітарної та військової підтримки.

 

Коментарі