Новини

США відправили Україні чергову партію гаубиць M777

Гаубиці для України завантажували у штаті Каліфорнія.

фото: з фб-сторінки Пентагону

США відправили чергову партію причіпних гаубиць M777 в рамках пакету військової допомоги Україні для боротьби з російськими окупантами.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Пентагон.

«Гаубицю M777 Корпусу морської піхоти США завантажують на C-17 Globemaster III ВПС США на авіабазі Марч, Каліфорнія, в рамках допомоги США в гарантуванні безпеки Україні», – йдеться в повідомленні.

Гаубиця М777 – гаубиця, що буксирується, калібром 155-мм. Використовується сухопутними військами США, Австралії, Канади, Індії, Саудівської Аравії та України. Перше бойове застосування відбулося у війні в Афганістані.

Далекобійність: максимальна звичайними снарядами –  24,7 км, максимальна спеціальними снарядами –  40 км. Швидкострільність: інтенсивна – 5 пострілів за хвилину терміном до 2-х хвилин, стандартна –  2 постріли за хвилину. Розгортання: <3 хвилини, згортання: <2 хвилини. Буксирування: максимальна швидкість – 88 км/год; швидкість по пересіченій місцевості –  24 км/год.

Раніше ми повідомляли, що Норвегія передала Україні 22 самохідні гаубиці М109, запасні частини, боєприпаси та інше спорядження.

 

 

Коментарі