Новини

Кольорові вірші: у Чернівцях створили відеопроєкт зі збіркою шкільної поезії

Наразі триває глядацьке голосування. Кожен може переглянути відео і обрати фаворита.

У Чернівцях уперше провели поетичний фестиваль, після якого створили відеозбірку шкільної поезії з української літератури.

Фестиваль «Кольорові вірші» — ініціатива ГО «Медіацентр «Діти вАрті».

До такої ініціативи запросили дітей з усіх навчальних закладів Чернівців. Вони декламували вірші українських письменників на свій розсуд.
14 часників пройшли у другий тур.

«Фішка фесту у тому, що ми створюємо відеозбірку шкільної поезії. Тоді як росіяни руйнують школи і спалюють наші книжки, забирають у дітей можливість вчитися, ми створюємо те, що не спалиш. Будь-хто зможе зайти на наш ютуб-канал і прослухати всі ці твори», — розповіла Шпальті Наталія Александрова, голова ГО «Медіацентр «Діти в аРті».

фото надані організаторами

З учасниками, які пройшли у другий тур, організатори провели воркшоп у форматі інтенсиву та зустрічі з акторами. Так вони навчилися, як правильно читати поезію і робити осмислену декламацію.
У зйомці та процесі монтажу також брали участь діти, вихованці медіацентру «Діти вАрті».

Вже всі 14 фінальних робіт відзняті та опубліковані на ютуб-каналі ГО. Наразі триває глядацьке голосування.

«У середу, 15 червня, відбудеться фінал фестивалю. До оцінок членів журі ми будемо додавати і бали з онлайн-голосування. Йдеться про кількість вподобайок під кожним відео. Тому просимо подивитися декламацію учнів і оцінити ті, які вам до вподоби», — додає організаторка.

Підтримати відеодекламацію учнів можна тут. 

Фото надала Наталія Александрова

Коментарі