Новини

Купатися заборонено: у Чернівцях не дозволили відкривати пляжний сезон на Пруті

Також вода не відповідає нормам через кишкову паличку.

Фото архівні

Чернівецький міський пляж на річці Прут, що на вулиці Донбасівській, 5, цього сезону досі не відкрили. Зазвичай офіційно купальний сезон починають 1 червня. Попри заборону відпочивальники приходять на річку щодня.

Про це Шпальті розповів начальник Чернівецької міської рятувальної станції на воді Василь Маник.

Фото архівні

За його словами, пляжі закриті по всій країні, досі не дали погодження на відкриття пляжного сезону. Але люди приходять засмагати та купатися від ранку.

«Ми виклали допис про заборону купання, аби не допустити нещасних випадків на воді. Попри це пляж підготували до сезону, але офіційного дозволу відкриття немає», – каже Василь Маник.

Рятувальники підготували пляж до літнього сезону як місце для відпочинку. Тут є альтанки, душові кабінки, роздягальня, працює туалет, є вода в крані.

Фото архівні

Також рятувальники чергують на воді. 

«Щодня на пляжі чергують два водолази, матроси, рятувальники й моторист — усього 5 осіб. Рятувальний човен постійно на воді», – каже Василь Маник.

Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб зробив забір води на аналізи на міському пляжі. Але вода не відповідає нормам.

«Є перевищення результатів по кишковій паличці у 4 рази. Також відбирали проби ґрунту, він теж не відповідає нормам за бактеріологічними показниками», – повідомила Шпальті завідувачка Чернівецької районної філії ДУ «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Оксана Жук.

Крім того, на пляжі зробили відбір води на холеру. Наразі чекають висновків.

У Лабораторному центрі радять відпочивальникам, які все ж приходять на пляж, дотримуватися особистої гігієни: миття рук та не ковтати воду під час купання.

Коментарі