Новини

Навчити дітей зберігати природу: у Чернівцях вийшла книга Христі Венгринюк «Чорниці для Анді»

Авторка книги ставила за мету розповісти дітям, чому важливо сортувати сміття та зберігати довкілля.

Ілюстрація “Чорні вівці”

У Чернівцях видали нову книжку української письменниці з Чернівців Христі Венгринюк «Чорниці для Анді». Вона вийшла друком у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці». Про це повідомили у пресрелізі видавництва.

У книжці йдеться про зайчика Анді, який разом із командою друзів проходить непростий шлях боротьби за чисте довкілля та збереження природи. Авторка книги ставила собі за мету розповісти дітям, чому важливо сортувати сміття, прибирати за собою на природі, дбати за братів наших менших і просто бути добрим.

«Згадаймо себе маленькими. Як ми дивилися на світ, як реагували на все, що нас оточує? Наче так все повинно бути і було завжди. Звісно, було б дивно, якби діти замислювалися про таке змалку, але найсумніше те, що про це не думають навіть дорослі… Токсичні відходи, пластик, забруднення повітря та водойм, вирубка лісів, заміна натурального на хімічне, браконьєрство та зрада домашніх тварин. А як ми можемо спробувати змінити весь цей жах заради наступних поколінь?», — каже авторка книги.

Ілюстрації до цієї екоказки зробила дизайнерка, авторка інтернет-коміксу «Гусь» Надія Кушнір. Книга підійде для дітей від 6 років.

Коментарі