Новини

Створили на Буковині: мультик потрапив у фінал кінофестивалю дитячих короткометражок

За задумом дітей, мультик показує, чому варто вивчати рідну мову.

Кадр з мультика “Паляниця”

Мультфільм «Паляниця», який створили у творчій студії в Хотині, потрапив до фіналу міжнародного кінофестивалю для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Про це йдеться на сайті фестивалю. Мультик змагатиметься у категорії авторів віком від 7 до 10 років.

Мультик створили діти, які займаються у творчій студії «Cool Kids» Хотинського будинку народної творчості та дозвілля. Серед авторів мультфільму і школярка-переселенка з Херсонщини.  У створені мультика допомагали також із закордону, розповіла керівниця студії Тетяна Федоруца, передає Суспільне.

У відео йдеться про дівчинку на ім’я Паляниця, яка вирішила подорожувати. За задумом дітей, мультик показує, чому варто вивчати рідну мову.

Діти самі виліпили з пластиліну персонажів та озвучували їх. Також діти писали текст для героїв. А знімала та монтувала мультфільм керівниця гуртка.

Мультик зняли завдяки грантовому проєкту. Раніше будинок культури отримав фінансування від програми «House of Europe» та купив відеокамеру, проектор, відтак було на що знімати.

Проголосувати за мультик можна на сайті фестивалю «Чілдрен Кінофест» до 12 червня. Для цього треба зареєструватися на показ мультика. Це — безкоштовно.

Коментарі