Новини

Дізнатися, що з будинком: у Харкові створили чат-бот для тих, хто виїхав

Чат запустили для того, щоб харків’яни могли ухвалити виважене рішення, чи варто повертатися до Харкова.

Фото ДСНС у Харківській області

У Харкові створили спеціальний чат-бот «Харків – твій дім» у телеграмі. За його допомогою мешканці, що вимушено покинули домівку, можуть дізнатися, про стан свого житла.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

«Хочу звернутися до тих, хто ще не повернувся до Харкова, та хочуть дізнатися, чи їхній будинок у придатному для життя стані. Для цього ми запускаємо чат-бот. Пройшовши дуже просту реєстрацію, ви зможете дізнатися, чи постраждало ваше житло. Якщо так – то наскільки. Чи є у домі електрика, вода, газ, чи зруйнований цокольний поверх», — мовиться у повідомленні.

Мер зазначив, що чат запустили для того, щоб харків’яни, на основі отриманої інформації, могли ухвалити виважене рішення, чи варто повертатися до Харкова.

Якщо будинок ще не обстежили, то мешканці отримають відповідне повідомлення. Тоді користувачам потрібно буде почекати кілька днів та повторити запит.

Терехов зазначив, що руйнування у Харкові «настільки глобальні», що влада не встигла обстежити кожен будинок, який постраждав від російської армії. За його словами, окупанти пошкодили у місті понад 2 тисячі житлових будинків, 500 з яких не підлягають відновленню.

Коментарі