Новини

У Чернівцях збудують модульне містечко для 300 переселенців

Будівництво містечка фінансують міжнародні організації.

Фото ілюстративне, проєкт студії “Balbek Bureau”

Влада Чернівців виділила 10 ділянок для будівництва житла внутрішньо переміщеним особам. Планують звести модульне містечко. Про це повідомив на пресконференції міський голова Роман Клічук.

За його словами, одна з цих ділянок — це 6 гектарів на вулиці Карбулицького у Садгорі. Саме тут планують будівництво модульного містечка.

«Уже підписано меморандум з двома організаціями, які виділили три мільйони євро. Це організація GIZ (німецький фонд) та міжнародна організація міграції. Йдеться про модульне містечко. Я бачив цей проєкт, туди входять дитячі майданчики, приміщення під магазини. Але воно буде розраховано максимум на 300 людей», – повідомив Роман Клічук.

Планують здати до жовтня 2022 року.

Також Клічук сказав, що у Чернівцях виділили й інші ділянки для будівництва житла для ВПО. Але наразі для цього шукають фінансування. 

Раніше заступник міського голови Василь Зазуляк розповів Шпальті, що 99% фінансування на будівництво житла для ВПО забезпечать донори. Це міжнародні фонди, уряди, організації. Участь міської ради у цьому – підвести мережі до ділянки. На решту у міста коштів немає. 

Однак переобладнані під житло комунальні будівлі та модульні будиночки вирішать питання лише сотень людей.

«Але одночасно ми маємо розуміти, що багато переселенців приїхало з місць, де нині не ведуться бойові дії, і теж постане питання, чи потрібно їм бути тут, чи повертатися додому і працювати там. Не в усіх зруйновані квартири, будинки. Наше завдання забезпечити житлом вимушених гостей із тих міст, у кого зруйноване житло», – сказав Василь Зазуляк.

Нагадаємо, у Чернівцях станом на 3 червня зареєстровано 4 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

Коментарі