Новини

Ямковий ремонт, заміна водогону та ціни на маршрутки: головне з пресконференції Клічука

Міський голова Чернівців розповів про те, що відбулося у місті за останній місяць.

У Чернівцях виконали ямковий ремонт на 50 вулицях. У планах ще 70. Про це розповів під час пресконференції міський голова Чернівців Роман Клічук.  

Через війну є обмеження всіх витрат у місті. Міська скарбниця не фінансує жодні капітальні ремонти вулиць, тому роблять лише ямкові. У планах мерії найближчим часом — заміна водогону Рогізна.

«Замінимо водопровід на Рогізній. Там є багато витоків. Зробимо це за кошти, які перенаправили у бюджеті з інших статей. Готуємо проєкт. Плануємо до кінця літа завершити», – каже Клічук.

Очільник міста розповів, що у Чернівцях уже зареєстрували 40 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Але насправді їх є близько 50 000. 

«Орієнтовно 1 500 ВПО, які живуть у школах і садочках. А є ще 1000 людей, які живуть у гуртожитках», – каже Клічук.

Оскільки з 1 вересня планують відновити навчання у школах, вирішують, куди переселити вимушених переселенців. 

Нині у Чернівцях триває будівництво модульного містечка, яке розраховане на 300 осіб.

Криза з пальним вплинула на роботу громадського транспорту, в майбутньому ціна проїзду може змінитися.

«Минулого тижня виконком ухвалив рішення про підняття тарифу на 1 гривню, але бачимо, що у сусідніх містах ціни подекуди встановили до 15 гривень. Ми очікуємо на економічно обґрунтовані тарифи від перевізників», – сказав він.

Крім того, Клічук сказав, що у Чернівцях планують запустити до 1 вересня електронний квиток.

Щодо бюджету міста за 4 місяці, то його виконують на 95%. 

«Недовиконання йде лише по приватних підприємцях 1 групи, які не сплачують єдиний податок. Також недоотримуємо від акцизу на пальне. А ще було недоотримання з акцизу на алкоголь і заборону його продажу», – каже він.

Також Роман Клічук розповів, що у міській раді працюють над проєктами з реконструкції площ, скверів, парків і ремонтів вулиць. Їх планують втілити у життя у мирний період.

 

Коментарі