Новини

Напад росії на Україну загрожує голодом для 323 млн людей — ООН

Раніше представник ООН заявив, що необхідно терміново розблокувати порти Одеси.

Фото ZN

У світі голодуватиме 323 мільйони людей, якщо російсько-українська війна не завершиться найближчим часом. Про це написав у Twitter виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Бізлі.

«Ми зіштовхуємося з безпрецедентними проблемами глобальної продовольчої безпеки. Лише за останній рік конфлікти, кліматична криза, Covid та зростання витрат штовхнули 276 мільйонів людей на межу голодної смерти. Якщо війна в Україні незабаром не закінчиться, ця кількість може зрости до 323 мільйонів людей», — сказав Бізлі.

Раніше представник ООН заявив, що необхідно терміново розблокувати порти Одеси.

«Якщо порти в регіоні Одеси не відкриються негайно, відбудеться дві речі: по-перше, ми будемо мати сільськогосподарський колапс; по-друге, по всьому світу насуватиметься голод. Їжа повинна бути переміщена, порти повинні знову відкритися, і це має статися ЗАРАЗ», —  написав Девід Бізлі.

Водночас міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив, що Україні потрібні серйозні гарантії, що росія не нападе на Одесу у разі розблокування портів. Про це повідомляє УНН.

З його слів, у світі є країни, представники яких, якщо «перекласти їхні слова з дипломатичної мови на людську», стверджують, що: «нам байдуже, що там із вами, з вашою Одесою, можете програти війну, втратити країну, нам головне, щоб зерно потрапило на наші ринки».

Але українська влада не може собі такого дозволити, зауважив дипломат.

Коментарі