Новини

Майже 2,7 млн українців повернулися додому з початку повномасштабної війни

Зокрема за останню добу, 2 червня, в країну заїхали 33 тисячі українців.

За 100 днів повномасштабного вторгення росії до України прибули майже 2,7 мільйона людей. Зокрема за останню добу, 2 червня, в країну заїхали 33 тисячі українців.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

З 24 лютого прикордонники оформили понад 8,3 мільйона людей, які перетнули кордон в обох напрямках. Із них майже 5,2 мільйона виїхали з країни. А в’їхали до України майже 2,7 мільйона українців.

Зокрема 2 червня з України виїхали понад 35 тисяч людей. Водночас прибули в країну понад 37 тисяч людей, із них понад 33 тисячі — українці. Також західні кордони країни перетнули майже 19 тисяч транспортних засобів. Крім того, прикордонники оформили 158 вантажівок із гуманітарною допомогою.

За даними ООН, станом на 1 червня з України виїхали понад 6,9 мільйона людей. Більшість із них поїхала до Польщі — 3,6 мільйона громадян. Також ООН повідомляє, що понад мільйон українців виїхали до росії. Водночас українська влада фіксує депортацію громадян до рф із захоплених територій.

В ООН зазначають, що 2,1 мільйона українців, які в’їхали в Україну з початку повномасштабної війни, не обов’язково остаточно повертаються.

Коментарі