Новини

Туреччина подарує Байрактар для ЗСУ, на який Литва зібрала 5 мільйонів євро

Турецька сторона пообіцяла максимально швидко підготувати дрон до передачі.

Фото Ігоря Копитіна;
Ілюстративне

Туреччина вирішила подарувати Литві безпілотник «Байрактар» для передачі українським військовим, на який всією країною литовці зібрали 5 мільйонів євро.

Про це повідомив координатор кампанії, ведучий Андрюс Тапінас та міністр оборони Литви Арвидас Анушаускас.

«Це неймовірно, але Туреччина щойно погодилася безоплатно передати Байрактар, на який литовці збирали гроші. Це просто неймовірно! На зібрані кошти ми придбаємо необхідні боєприпаси, а решта суми також піде на підтримку України», – повідомив Анушаускас.

«Турків настільки вразило прагнення литовського народу допомогти Україні, … що Туреччина вирішила подарувати бойовий дрон «Bayraktar TB2» з усією оптикою і необхідним обладнанням. Тепер у нас є Байрактар, є обладнання для нього і все ще є 4,4 млн євро. Дякуємо за лідерство міністру оборони Арвидасу Анушаускасу і його заступнику Віліусу Семешка за успішні перемовини, і, звісно, дякуємо Туреччині за такий чудовий подарунок у відповідь на невелику ініціативу телеканалу у невеликій країні», – написав у своєму Facebook Тапінас.

За його словами, турецька сторона пообіцяла максимально швидко підготувати дрон до передачі. На це знадобиться орієнтовно три тижні. Безпілотник прикрасять кольорами прапорів Литви та України.

Андрюс Тапінас зазначив, що 1,5 мільйона євро із зібраної суми перерахують Міноборони Литви для того, щоб закупити боєприпаси для дрона. А ще 4,4 мільйона спрямують на іншу допомогу Україні.

Коментарі