Новини

Обстріл Сумщини та пожежа у шкільній бібліотеці в Харкові: є загиблі та постраждалі

Під час ліквідації пожежі у бібліотеці рятувальники знайшли тіло загиблої жінки.

Фото з тг-каналу Дмитра Живицького

У ніч проти 2 червня військові рф із літака нанесли 3 ракетні удари по території Краснопільської громади Сумської области. Щонайменше 3 людей отримали поранення, зруйновані житлові будинки.

Про це повідомив начальник Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький.

«Близько опівночі під час повітряної тривоги російський ворожий літак здійснив 3 ракетні удари по території Сумського району (Краснопільської громади). Один будинок зруйнований вщент – пряме потрапляння ракети. Ще декілька будинків пошкоджені, великі руйнування у домогосподарствах», — мовиться у повідомленні.

За словами начальника ОВА, всі поранені – цивільні мешканці Краснопілля. Їх шпиталізували. На місці працюють рятувальники.

У Держприкордонслужбі уточнили, що окупанти здійснили пуски ракет із території Росії.

Також у Київському районі Харкова у ніч проти 2 червня внаслідок обстрілу загарбників загорілася шкільна бібліотека. Під час ліквідації пожежі рятувальники знайшли тіло загиблої жінки. Постраждав ще один чоловік, повідомляє у телеграмі пресслужба Головного управління ДСНС Харківської области.

Також росіяни обстріляли Зеленодольську та Апостолівську громади Дніпропетровщини, повідомив начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

«Тривалі тривоги вночі. Ворог знову стріляв на межі з Херсонщиною. Декілька разів ударив з артилерії по Зеленодольській та Апостолівській громадах. Людей не зачепило», — мовиться у повідомленні.

Водночас російські війська продовжують штурм Сєвєродонецька. Окупанти вели безуспішний штурм населених пунктів Бобрового та Устинівки. За добу в Луганській області пошкоджено 52 будинки, повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

«Наші військові стримують ворога, тому той продовжує нищити інфраструктуру і промисловість Сєвєродонецька. Росіяни роблять усе, щоб потім можна було заявити про відсутність можливости відновлення. Вони за 8 років жодної копійки не вклали у відбудову окупованої 2014 року частини Луганщини, не збираються і зараз. Тому й руйнують», — повідомив начальник ОВА.

Коментарі