Новини

США передадуть Україні ракетні установки, а Німеччина – ППО

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв поставити Україні сучасну систему протиповітряної оборони.

Фото РБК

Президент США Джо Байден затвердив передачу Україні ракетних систем та боєприпасів, які дозволять точніше вражати основні об’єкти на полі бою в Україні. Про це пише Суспільне з посиланням на Байдена у статті для The New York Times.

Він вважає, що російське вторгнення в Україну буде припинено з допомогою дипломатії. Але до того часу завдання США — надати Україні значну кількість зброї і боєприпасів. Це дасть керівництву країни максимальний вплив за столом переговорів.

За словами Байдена, США продовжать співпрацю з союзниками і партнерами щодо санкцій проти росії, «найжорсткіших із будь-коли запроваджених щодо великої економіки».

«Ми продовжимо постачати Україні сучасне озброєння, зокрема і протитанкові ракети «Javelin», зенітні ракети «Stinger», потужні артилерійські та високоточні ракетні комплекси, радари, безпілотні літальні апарати, гелікоптери Мі-17 та боєприпаси. Ми також надішлемо ще мільярди у вигляді фінансової допомоги, як це санкціоновано Конгресом», — написав президент США.

Також Байден пообіцяв, що Штати допоможуть ЄС та іншим країнам знизити їхню залежність від російських енергоносіїв.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв поставити Україні сучасну систему протиповітряної оборони. Про це пише Українська правда з посиланням на Tagesspiegel.

Фото з порталу УП

Зазначають, що Олаф Шольц оголосив про подальше постачання зброї Україні.

«Найближчими тижнями ми поставимо в Україну 12 найсучасніших самохідних гаубиць у світі у тісній співпраці з нідерландцями. Федеральний уряд також нещодавно вирішив, що з системою IRIS-T ми поставимо найсучаснішу систему протиповітряної оборони, яка є в Німеччині», — продовжив канцлер.

Він сказав, що таким чином Україна матиме можливість захистити ціле місто від нальотів російської авіації.

Також Німеччина поставить нам сучасний радар, який виявлятиме ворожі гаубиці, міномети та реактивну артилерію. 

 

Коментарі