Новини

Сергій Осачук прокоментував вручення підозри у розкраданні гумдопомоги своєму заступнику

Начальник ОВА запевнив, що 23 автомобілі, які отримали з Італії, передали в ЗСУ.

Начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Сергій Осачук назвав спекулятивними та безпідставними звинувачення Обласної служби безпеки України щодо розкрадання гуманітарної допомоги його заступником. Про це він повідомив під час брифінгу.

«Звинувачення в бік Чернівецької ОВА в частині дотичности до окремих посадових осіб, співробітників ОВА до ймовірного розкрадання гуманітарної допомоги є надзвичайно спекулятивним, маніпулятивним, безпідставним і недоведеним у суді. Це несе репутаційні збитки, втрати, і не тільки для ОВА, а й загалом для суспільства та України», – сказав він.

Він наголосив, що Чернівецька ОВА була координаторкою волонтерського руху і допомагала чим могла.

На прохання румунської сторони було визначено посадову особу, координатора з румунською мовою, визнали його (Артура Мунтяна — ред.).

«Саме він отримав дзвінок про те, що на хаб прибудуть автомобілі швидкої допомоги. Ніхто з ОВА жодних листів, запитів і прохань до Італії, що нам потрібні швидкі, не надавали. Ці машини прибули до Сучави, і їх треба було перевезти сюди. Це здійснили силами добровольців, волонтерів», – каже Осачук.

Він зазначив, що 23 автомобілі швидкої, які перетнули державний кордон України, зараз у розпорядженні ЗСУ. Транспорт передали до початку кримінальних переслідувань.

Сергій Осачук вважає, що підозра його заступника — спланована відповідь правоохоронних органів на діяльність ОВА та особисто нього. Він закликав СБУ припинити ці дії. 

«Зрозуміло, мішенню є не заступники, а я, голова ОВА. Сюди підтягується і політична складова, і багато інших проросійських організацій та партій, які хочуть, щоб тут відбулася зміна», – сказав він.

Осачук закликав нападки правоохоронців трактувати як політичний тиск правоохоронців, які приїхали з Херсона.

Голова ОВА підтвердив, що підозру вручили Артуру Мунтяну. Сьогодні він перебуває на лікарняному.

Нагадаємо, сьогодні, 1 червня, СБУ викрила заступника начальника Чернівецької ОВА на махінаціях із гумдопомогою.

Коментарі