Новини

СБУ викрила заступника начальника Чернівецької ОВА на махінаціях із гумдопомогою

Чиновнику ОВА повідомлено про підозру.

Фото: Чернівецька обласна прокуратура

Служба безпеки України підозрює заступника начальника Чернівецької обласної військової адміністрації у махінаціях із гумдопомогою. Про це повідомляє СБУ.

Як відомо Шпальті з власних джерел, ідеться про заступника начальника Чернівецької ОВА Артура Мунтяна.

За даними Служби безпеки, посадовець сприяв використанню у комерційних цілях автомобілів швидкої медичної допомоги, які були передані в Україну з Італії як гуманітарна підтримка.

Повідомляють, що саме цей профільний заступник голови ОВА був відповідальним за розподіл швидких і визначив один із обласних медзакладів як отримувача частини цієї гумдопомоги.

Операцію провели через гендиректора медустанови.

Ймовірно йдеться про генерального директора обласної клінічної лікарні Сергія Бродовського. Його підозрюють у використанні 5 карет швидкої (які передали як гуманітарну допомогу) для особистого збагачення.

Зазначають, що керівник лікарні переоформив 5 отриманих швидких на громадську благодійну організацію, засновником і власником якої є він сам, для надання платних транспортних послуг хворим.

«Заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безоплатної допомоги від імені держави», – йдеться у повідомленні.

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у травні гендиректора лікарні на Буковині Сергія Бродовського підозрювали у привласненні 5 карет швидкої.

 

Коментарі