Новини

У Варшаві українці влаштували марш вдячности польському народу

На цей марш українців запросив посол Андрій Дещиця. Він заявив, що справжні друзі пізнаються на війні, а поляки щодня воюють разом із нами.

У неділю, 29 травня, українці, які перебувають у Варшаві, вийшли на марш. Таким чином вони подякували польському народу за гостинність, повідомляє Polskie Radio.

Учасники ходи вдячности взяли символіку та плакати й пройшлися Королівським трактом. Вони зібралися біля Сейму, а звідти через площу Трьох Хрестів, Новий Світ та Краківське передмістя дійшли до Замкової площі.

На цей марш усіх українців запросив український посол Андрій Дещиця. Він заявив, що справжні друзі пізнаються на війні, а поляки щодня воюють разом із нами.

Упродовж маршу українці роздавали полякам квіти та синьо-жовті бантики. Вони скандували: «Спасибі», «Дякуємо» та «Нехай живе Польща».

На Замковій площі, що стала кінцевою точкою маршу, відбувся ярмарок українських виробів. А ввечері розпочався концерт українських та польських виконавців. Зокрема виступили Марія Бурмака, Kazka, TVORCHI та Poparzeni Kawą Trzy.

Фото з твітера Андрія Дещиці

Коментарі