Новини

Ракетні удари по Харкову та відступ росіян на Луганщині: головне за ніч

У більшості областей ніч проти 28 травня минула відносно спокійно.

Фото ілюстративне/ДСНС

Вночі військові рф обстріляли Харків, влучили у два житлових будинки. На Луганщині росіяни зазнали значних втрат, тому відступили в район Сєвєродонецька. Тривають активні бої на Донеччині.

Про це свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Дніпропетровщина

Вночі російські окупанти знову обстріляли Зеленодольську громаду. Внаслідок цього є руйнування, але ніхто не постраждав. Деталі уточнюють.

Сумщина

З опівночі до четвертої ранку тривали обстріли. російська ракета влучила в околиці Путивля, внаслідок чого зруйноване сільгосппідприємство. Втрат немає.

Також військові рф вели мінометний вогонь по території Зноб-Новгородської громади та артобстріл Есманської громади, жертв немає.

Харківщина

Приблизно о першій годині ночі було кілька влучань по Малій Данилівці та Київському районі Харкова. Виникли пожежі у двох будинках приватного сектору. За попередніми даними, постраждалих немає. Дані уточнюють.

За добу в області російські окупанти обстрілювали селище Слатине, внаслідок чого одна людина постраждала, та Балаклію — одна людина отримала поранення.

Луганщина

росіяни зазнали значних втрат і відступили в район Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки. Водночас не залишають спроб «відрізати» Луганщину. У Сєвєродонецьку пошкоджено 14 багатоповерхівок, зокрема обстріляне прилегле селище Синецький.

Зруйновані й інші міста Луганщини — Гірське, Золоте та Лисичанськ, а також селища Врубівка та Оріхове. Загиблих серед цивільних немає.

Донеччина

По всьому периметру оборони — активні бойові дії. У Лимані тривають ракетні удари й артилерійські обстріли, зруйновані житлові будинки, щонайменше одна людина загинула.

Зранку обстріляли Красногорівку та Марʼїнку. По селищу Новомихайлівка російська армія завдала авіаудару, наслідки з’ясовують. ЗСУ тримають свої позиції.

Вчора ввечері в Авдіївці був танковий обстріл. До ранку місто було під вогнем артилерії, зранку — авіаудар. Світлодарська, Очеретинська, Бахмутська громади перебувають під постійними артилерійськими обстрілами.

Миколаївщина

Вдень і вночі були обстріли у Березнегуватській громаді, внаслідок чого пошкоджені житлові будинки. За попередньою інформацією, потерпілих немає.

Херсонщина

Тривають обстріли та вибухи по всій території. Жителі Великоолександрівської та Калинівської громад повідомляють про численну авіацію та автоматні черги в тимчасово окупованих селах.

Ситуація напружена й у населених пунктах Високопільської, Нововоронцовської та сусідніх громад.

Коментарі