Новини

На російсько-українській війні загинули двоє військових з Буковини

 Стало відомо про загибель Олександра Фештриги та Андрія Григораша. 

Фото з фейсбуку Галини Абрам’юк

У боях з російськими окупантами загинув військовий із Чернівців Олександр Фештрига.

Це 42-річний розвідник, воїн 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» та захисник Донецького аеропорту із позивним «Сакура». 2015 року був поранений п’ять разів, із них два – тяжко. Про це повідомив у фейсбуку побратим військового Сергій Чайковський, пише Молбук.

«Румун за національністю, українець за духом і рішучим прагненням захищати нашу землю, Сашко Фештрига недарма мав позивний “Сакура“ – у рідному місті Чернівці у власному спортзалі він передавав своїм учням таємниці східних бойових мистецтв, виховував майбутніх захисників нашої Держави, а потім, з початком війни у 2014 році, продовжив цю справу у лавах Збройних Сил України», – написала у фейсбуку депутатка, волонтерка Галина Абрам’юк.

«Хоча на його долю випало зазнати багато випробувань і тяжких поранень, втратити око, Сашко неодмінно повертався на Шлях Воїна… І цей шлях він з честю пройшов до кінця, під час виконання бойового завдання віддав своє життя святій справі захисту незалежності України…», – пише Галина Абрам’юк.

Повідомляють, що «Сакура» шестиразовий чемпіон України з кікбоксингу. Був учасником Євромайдану, а влітку 2014-го поїхав на фронт добровольцем у складі «Правого сектора».

Також сьогодні стало відомо про загибель військового з Хотинщини Андрія Григораша.  Старший лейтенант родом із села Санківців, кадровий офіцер загинув на Луганщині, де нині тривають важкі бої.

Фото: Хотинські вісті

Про це повідомляють Хотинські вісті.

Військовий народився у багатодітній сім’ї у 1992 році. Ще з дитинства мріяв бути професійним військовим. Тому після проходження строкової служби в армії взяв участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях у 2015 році.

Коментарі