Новини

Ракетний удар по Житомирщині та вихід в море «Адмірала Макарова»: як минула ніч у регіонах

З тимчасово окупованого Севастополя до російського угруповання в Чорному морі вийшов новітній ракетний фрегат флоту рф «Адмірал Макаров».

Фото: Depositphotos

Уночі проти 23 травня російські війська завдали нового ракетного удару по Житомирській області. Ракета пошкодила промисловий об’єкт, уламки іншої ракети пошкодили три будинки в Коростені. Такі оперативні дані голів ОВА станом на 8-му ранку 23 травня.

Зокрема у Коростені вночі уламками збитої ракети пошкоджено три будинки. Внаслідок влучання іншої ракети пошкоджено промисловий об’єкт. Жертв та постраждалих на цей час немає. Інформація уточнюється.

Також цієї ночі російські війська обстрілювали Сумщину, Харків, знову намагались штурмувати Сєвєродонецьк. Обстрілювали Донеччину по всій лінії фронту. Як наслідок, значні руйнування в Авдіївці: пошкоджено щонайменше 20 будинків, школа. На Херсонщині окупанти продовжують обстрілювати окуповані населені пункти та знищувати соціальні об’єкти і будинки мирних жителів. Є загиблі та постраждалі.

Вихід в море «Адмірала Макарова»

Оперативне командування «Південь» повідомило, що з тимчасово окупованого Севастополя до російського угруповання в Чорному морі вийшов новітній ракетний фрегат флоту рф «Адмірал Макаров». Кажуть, що це підвищує ймовірність завдання ракетних ударів по території України.

Окрім цього фрегату у морі наразі перебувають сім великих десантних кораблів та два ракетних носії.

Судно «Адмірал Макаров» – це один з новітніх кораблів російського флоту, який було спущено на воду у 2017 році. Він став третім фрегатом проєкту «Буревісник» та має на озброєні ракетні установки, за допомогою яких здатен запускати крилаті ракети «Калібр».

 

Коментарі