Новини, Репортаж

«Потім показуватимемо внукам»: сотні чернівчан прийшли придбати марки про «рускій корабль». Фото

У Чернівецькій дирекції Укрпошти зібралося близько 300 охочих придбати другу серію історичних марок про «рускій воєнний корабль». Через величезний попит цього разу марки випустили тиражем в 5 мільйонів примірників.

Сьогодні, 23 травня, у Чернівецькій дирекції Укрпошти презентували другу серію поштових марок випущених за час війни: «Русскій воєнний корабль … всьо!». На презентації директор Чернівецької дирекції Ярослав Цюпак та начальник обласної військової адміністрації Сергій Осачук вперше погасили марку.

Ярослав Цюпак розповів, що загальний тираж марки – п’ять мільйонів примірників, та якщо їх розкуплять — надрукують ще мільйон. Також директор Чернівецької дирекції Укрпошти згадав, що дата введення в обіг другої марки символічна, адже сьогодні рівно 40 днів, як потонув крейсер «Москва».

«Буде ще 40 день по росії і по загарбниках. Це маленька марка. Але вона підіймає такі великі маси людей. Це сила. Ніхто не може зрозуміти наш народ, який не можна перемогти», – каже Цюпак.

На презентації анонсували вихід третьої марки воєнного періоду з надписом «Доброго вечора, ми з України!». За цей варіант проголосували українці в додатку «Дія».

Аби купити марку у головному відділенні Чернівецької дирекції Укрпошти зібралось близько 300 людей. Охочі придбати марки навіть домовилися про присвоєння порядкових номерів у черзі. Сюди прийшли люди різного віку, дорослі з дітьми, а дехто навіть взяв з собою тварин.

55-річна Олена разом із чоловіком не встигли купити марки із першої серії, але сьогодні прийшли і зайняли чергу першими. Для них ці марки — історія.

«Раніше бабусі та дідусі залишали своїм дітям в спадок золото. От зараз хочу залишити своїм внукам цю марку, адже це історія, яка пишеться прямо зараз».

«Через років 20-50 ці марки коштуватимуть великі гроші. Це ексклюзивні марки, таких більше ніколи не буде», — кажуть Олег та Ірина, що стоять в черзі.

Ксенія прийшла разом із малюком. Каже, що показуватиме марки внукам і правнукам.

«Ми просто хочемо, щоб це залишилося в пам’яті для наших дітей. Потім показуватимемо внукам, правнукам. Для нас це важливо, бо це наша історія. Якщо ми не можемо допомогти там, то будемо підтримувати Україну тут», — каже жінка.

Біля інших відділень Укрпошти у Чернівцях також утворилися черги. Так, на вулиці Кобилянської ще за годину до офіційного продажу зібралося близько 20 людей.

Марку можна купити у всіх відділеннях пошти області. В одні руки продають не більше, ніж 2 аркуші та 5 конвертів і листівок. Вартість аркуша – 69 гривень. Марки продаватимуть також на інтернет-майданчиках: чотири з них в Україні та два за кордоном.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі