Афіша

Покажуть найновіші українські фільми: у Чернівцях відбудеться кінофестиваль «Миколайчук OPEN»

Фільмом-відкриттям стане картина «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» режисера Тараса Томенка.

Архівне фото Шпальти

З 15 до 19 червня у Чернівцях відбуватиметься фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN», присвячений 81-й річниці кінодіяча Івана Миколайчука. Подія збере найновіші українські фільми, що не виходили в національному прокаті.

Фільмом-відкриттям стане картина «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» режисера Тараса Томенка. Це українська прем’єра фільму, який торік вперше показали на конкурсі 37 міжнародного кінофестивалю у Варшаві.

Стрічка розповідає про один із найбільших злочинів радянської влади – знищення мистецького руху, що виник у 1920-1930 роках у Харкові:

«У 66 квартирах будинку з назвою «Слово» жили найвідоміші митці української культури: Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Павло Тичина, Наталія Ужвій, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Олесь Курбас, Іван Багряний та інші. Зібрану в одному місці інтелігенцію упродовж кількох наступних років репресували, розстріляли або змусили стати співцями партії».

Миколайчук OPEN відбуватиметься офлайн та буде безкоштовним для глядачів. Усі події влаштують у Центрі Миколайчука. Розклад та повну програму оголосять згодом.

Коментарі