Новини

Обстріли на Луганщині та в Авдіївці, 4 загиблих та успіхи партизанів на Запоріжжі: головне за ніч

Окупанти пошкодили останню підстанцію на Луганщині, в Авдіївці – залізничну інфраструктуру.

Фото з телеграму Сергій Гайдай

російські війська 18 травня знову обстрілювали вільну частину Луганської области. Постраждали найбільше населені пункти Попаснянської громади і Сєвєродонецьк, по якому били з самого ранку. У місті загинули четверо людей.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, у Сєвєродонецьку через потужні обстріли рятувальники навіть не могли по дві години виїхати на місця займань. Пошкоджено щонайменше вісім будинків, деякі з них палали — окремі квартири та цілі під’їзди. Крім чотирьох загиблих, 18 травня від обстрілів у місті 3 людей отримали поранення.

Обстріли тривають у Сумській, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Миколаївській областях. А на Луганщині та Донеччині вогонь не припиняється. Як наслідок, Луганська область залишилася без світла, в Авдіївці пошкоджено залізничну інфраструктуру.

Зокрема 18 травня у Лисичанську росіяни знеструмили потужну електропідстанцію. Підконтрольна Києву частина области залишилася без світла.

Фото з телеграму Сергій Гайдай

На Донеччині інтенсивність обстрілів не зменшується. За добу – 10 загиблих та 7 поранених. Без газу залишилося село Нью-Йорк. 

Пошкоджена залізнична інфраструктура в Авдіївці. Такі дані оперативної інформації голів обласних адміністрацій станом на 8-му ранку 19 травня. 

Водночас на Запоріжжі повідомляють про нові успіхи партизанів. Так, рух опору Запорізької области спричинив аварію бронепотяга російських окупантів у Мелітополі. 

Повідомляють, що вагони, які перевозили особовий склад та боєприпаси, перевернулися, від чого боєкомплект здетонував.

 

Коментарі