Новини

Зібрали 13 тисяч: благодійна вечірка у Центрі Миколайчука викликала скандал

Захід викликав дискусію щодо доцільності його проведення під час воєнного стану.

Фото надала Світлана Приказка

Нещодавно в соцмережах та ЗМІ поширювали відео, на якому видно як люди танцюють під світломузику у Центрі Івана Миколайчука. 15 травня там організували вечір електронної музики з мінімальним внеском за вхід 100 гривень. Зібрані кошти відправили фандрейзинговій платформі «United 24» — ресурсу, започаткованому Володимиром Зеленським.

Скрін з резонансного відео

Відео з вечірки обурило багатьох людей у соціальних мережах і викликало дискусію щодо доцільності цього під час воєнного стану.

В адміністрації Центру пояснили, що таким чином підтримали пропозицію громадської ініціативи «Кухня». Враховували передусім благодійну мету та невелику кількість учасників — до 50 осіб.

«Зважаючи на те, що захід вийшов вдвічі масштабнішим запланованого та спровокував дискусію щодо доцільності його проведення в умовах воєнного стану, повідомляємо, що не знімаємо відповідальності за весь культурно-мистецький процес, що відбувається в Центрі Миколайчука й надалі маємо на меті ретельніше підходити до формування програми подій», пишуть на фейсбук-сторінці Центру.

Як повідомила Шпальті організаторка заходу Світлана Приказка, за благодійний вечір вдалося зібрати 13 тисяч гривень.

«Кожен з нас зараз переживає цілий спектр негативних емоцій — від страху до гніву. Цей захід для багатьох став ковтком свіжого повітря у задуху, розрядкою в напружений момент», — пояснює організаторка.

Водночас начальниця управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко вже написала клопотання на міського голову Романа Клічука, аби той виніс догану директору Центру Миколайчука Івану Бутняку.

Довідка

United 24 — фандрейзингова платформа, яку створили за ініціативи президента України Володимира Зеленського. Її завдання  — стати головним ресурсом для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку.

Гроші розподіляють за трьома головними напрямами:

— оборона та розмінування;

— медична допомога;

— відбудова України.

Пожертву можна зробити цілеспрямовано за одним з напрямків за допомогою банківського рахунку, кредитки, PayPal та навіть у криптовалюті.

Коментарі