Новини

За героїчний спротив російській агресії: Україна вперше отримала нагороди з кібербезпеки

Церемонія пройшла сьогодні на одному з найбільших заходів з кібербезпеки в Європі СYBERSEC European Cybersecurity Forum.

Фото Sigmund, unsplash.com

Україна отримала дві нагороди у сфері кібербезпеки CYBERSEC Award – за героїчний спротив російській агресії та захист цифрових кордонів демократичного світу. Такі нагороди Україна отримує вперше.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Останні роки росія постійно атакувала Україну на кіберфронті — наші державні ресурси, сайти, банківську систему, ЗМІ. Ми відбивали ці кібератаки й посилювали кіберстійкість держави, а українські кіберспеціалісти працювали та створювали цінність. Але з початком повномасштабної війни ми почали не тільки захищатися, але і обʼєдналися в українські кібервійська для захисту країни», — написав Федоров.

Міністр зазначив, що церемонія пройшла сьогодні на одному з найбільших заходів з кібербезпеки в Європі СYBERSEC European Cybersecurity Forum.

Також він подякував усім, хто захищає Україну, зокрема на цифровому фронті. Та зазначив, що «ця нагорода насамперед для всієї кіберспільноти та волонтерів, які сьогодні разом з нами ведуть першу у світі кібервійну».

«Поки наші сміливі воїни доводили, що так звана «друга армія світу» — це звичайні мародери та вбивці, наша IT-спільнота спростувала міф про росію як найсильнішу кібердержаву», — підсумував Федоров.

Коментарі