Новини

У Чернівцях підвищать ціну проїзду у маршрутках: коли та наскільки

У місті запасів пального для комунальних підприємств є на декілька днів.

Через проблеми з нестачею пального та підвищенням його ціни, у Чернівцях зросте вартість проїзду у маршрутках. Міська рада наразі очікує розрахунки від перевізників, які працюють на маршрутах міста.

Про це під час пресконференції розповів заступник міського голови Ігор Крохмаль.

«Ми розуміємо, що при незначному збільшенні тарифу, при такій вартості палива, перевізники не покриють своїх витрат. Ми розуміємо, що у поточному тарифі закладено вартість пального у понад 20 гривень. Зараз ми маємо ціни різні на пальне. Звичайно, що тариф у 9 гривень не зможе залишитися. Ми звернулися до перевізників, щоб вони подали економічно обґрунтовані розрахунки. А далі, за процедурою, будемо розглядати ці тарифи на виконкомі», — зазначив Крохмаль.

Обґрунтування перевізників розглядатиме експертиза, яка триватиме близько місяця.

Ігор Крохмаль зазначив, що наразі маршрутки курсують на всіх рейсах, проте їх кількість оптимізована. За його словами, на маршрути виїжджає понад 70% транспорту приватних перевізників. Водночас комунальний транспорт працює в штатному режимі.

«Яка буде ситуація надалі залежить від того, яка буде вартість пального та чи буде воно в наявності. Наразі перевізники отримують лімітовано пальне, умовно по 20-30 літрів на автобус. Тому є незручності з дотриманням графіків курсування», — зазначив Ігор Крохмаль.

Водночас заступник міського голови Василь Зазуляк зауважив, що у місті запасів пального для комунальних підприємств є на декілька днів.

«У залежності від різних комунальних підприємств, запасів пального є на декілька днів. Але міський голова проводить перемовини з постачальниками і дуже сподіваємося, що найближчими днями питання із забезпеченням саме комунальних підприємств вирішиться», — зазначив Зазуляк.

Коментарі