Новини

Спроби захопити Азовсталь та обстріли Запоріжжя, Сумщини: головне за добу

росія 12 травня продовжила завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю.

Наслідки обстрілів Сумщини

Російські війська не полишають спроби захопити Азовсталь. Так, уранці 13 травня окупанти намагаються прорватися на територію заводу, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

У Генштабі зазначають, що росія 12 травня продовжила завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю. Водночас основні зусилля ворог зосередив на блокуванні підрозділів українських військ у районі заводу «Азовсталь».

Ворог у ніч проти 13 травня завдав ракетного удару по Запоріжжю та Сумщині, повідомляють Сили оборони Запорізького краю.

«О 23.00 окупанти завдали попередньо ще одного ракетного удару по місту. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється», – йдеться у дописі.

Учора зранку війська рф також завдали ракетного удару по Запоріжжю. Крилата ракета влучила на територію острова Хортиця. Руйнувань інфраструктури не виявили, на місці влучання ракети виникла пожежа. За уточненою інформацією, жертв і постраждалих немає.

Окрім того, російські війська у ніч проти 13 травня завдали двох ракетних ударів по Сумщині.

«Сьогодні вночі окупанти двічі вдарили ракетами по Сумщині. Так, о 00:05 ворог із території російської федерації завдав двох ракетних ударів по прикордонному населеному пункту Очкіно в Сумській області», – йдеться у повідомленні.

Окупанти без упину обстрілюють населені пункти Луганщини й Донеччини. А на захопленій росіянами Херсонщині горять півтори тисячі гектарів лісу.

Зокрема на Луганщині за добу був 31 обстріл. росіяни штурмують Сєвєродонецьк, Гірську та Попаснянську громади. Зруйновано майже 60 будинків, пошкоджено міст у Рубіжному. Також були артобстріли Лисичанська та Сєвєродонецька близько 23:00 години. У Лисичанську один загиблий. Деталі щодо наслідків обстрілів з’ясовуються.

На Донеччині вночі були артилерійські обстріли Авдіївки, пошкоджені житлові будинки. Одна людина поранена.

Поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки ворог продовжує наступальні дії. Наші військові стримують їх на своїх позиціях. Ворог зазнає нищівних втрат.

Бойові дії тривають на кордоні з Миколаївщиною та Дніпропетровщиною. Ворог продовжує укріплювати свої позиції та з території Херсонщини веде обстріл сусідніх областей.

Внаслідок боїв — велика кількість пошкодженої інфраструктури.

Коментарі