Новини

Обирають онлайн: яким буде останній дзвоник у школах Чернівців

Дату проведення останнього дзвоника кожна школа вирішує також самостійно.

У Чернівцях більшість шкіл проведе свято останнього дзвоника в онлайн-форматі. Але є заклади, які хочуть організувати наочно для одинадцятикласників.

Про це повідомила Шпальті керівниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

«Заклади працюють на організаційній автономії, тому вони можуть обирати формат, який є їм найближчим. Але управління може надати певні рекомендації. Радянщина з масованими останніми дзвониками, лінійками, на яких більше світяться «поважні» гості, ніж самі діти отримують задоволення, повинні відійти в минуле, стати історією», – вважає Ірина Ткачук.

За її словами, завдяки пандемії змінили підхід організації свят останніх дзвоників, цю практику будуть продовжувати. Тобто, це можуть бути свята онлайн, або за можливости класними колективами маленьким гуртом. 

«Знаю, що більшість шкіл обирає онлайн-формат святкування. Однак є такі, що за сприятливих умов хочуть для 11 класу зробити свято реально, аби діти могли зустрітися, та навіть вчать вальс», – каже начальниця управління.

Для такого формату свята управління вимагає дотримання всіх протиепідемічних заходів, а також у школі або в пішій доступності повинні бути укриття на випадок повітряної тривоги. 

Дату проведення останнього дзвоника кожна школа вирішує також самостійно.

 

Коментарі