Афіша, Новини

Класика руками молоді: у Чернівцях зіграють серію концертів «Українська метафізика»

Це буде 4 вечори відбірного українського звучання.

15-20 травня артисти Чернівецької обласної філармонії спільно з колегами з інших міст зіграють серію концертів «Українська метафізика». Це буде 4 вечори відбірного українського звучання. Про це Шпальті повідомив куратор проєкту Микита Москалюк.

«Симфонічна та камерна, інструментальна та хорова музика, твори у виконанні артистів, що лише торують свій шлях до вершин майстерности, та їхніх досвідчених колег, яких уже давно зачаровано слухають в Україні та за кордоном — усе це звучатиме на сценах філармонії та органного залу», – йдеться у повідомленні.

За словами Микити Москалюка, це буде серія концертів, яка має назву «Українська метафізика», оскільки через українську музику, українських композиторів та виконавців спробують відповісти на запитання, що таке Україна, українська душа і як вона звучить.

«Хочемо показати українському глядачу, що зараз треба відкривати своє, бо у нас є чим пишатися. У нас справді різнобарвна, багатогранна музика, яку грають рідко, але ми будемо це виправляти. Це класика, яка оживає руками молодих виконавців», – розповів куратор проєкту.

Придбати квитки ви зможете на сайті квиткового оператора «Karabas» або у касах філармонії.

Розклад концертів:

15 травня 17:00 — концерт камерної музики від молодих виконавців із різних міст України.

Квитки за посиланням

17 травня 18:30 — концерт Академічного камерного оркестру «Capriccio»:

Квитки за посиланням.

18 травня 18:30 — концерт Академічного симфонічного оркестру Чернівецької обласної філармонії.

Квитки за посиланням.

20 травня — вечір камерної музики від піаністок Марти Кузій та Лілії Холоменюк.

Квитки за посиланням.

 

Коментарі