Новини

В окупованому росіянами Ізюмі під завалами багатоповерхівки знайшли тіла 44 українців

Ізюм в окупації з початку квітня.

Фото ілюстративне/kyivcity.gov.ua

В окупованому росіянами Ізюмі на Харківщині під завалами п’ятиповерхового будинку знайшли 44 тіла загиблих мирних жителів. Будинок зруйнований ще від початку березня. Про це повідомив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

«У тимчасово окупованому Ізюмі з-під завалів п’ятиповерхового будинку, який окупанти знищили ще в першій декаді березня, знайшли тіла 44 загиблих цивільних. Це черговий жахливий воєнний злочин російських окупантів проти мирного населення», – каже очільник ОВА.

Зазначимо, що російські окупанти повністю захопили Ізюм 1 квітня. До цього місто постійно обстрілювали, внаслідок чого воно практично повністю знищене.

рф використовує місто як плацдарм для подальших спроб наступу, зокрема на Донецьку область. Туди навіть приїздив начальник генерального штабу рф валерій герасимов, щоб керувати звідти російським вторгненням.
Як повідомляє Генштаб ЗСУ, росіяни регулярно намагаються просуватися на Ізюмському напрямку, але українські військові постійно їх відкидають.

Коментарі