Новини

Понад 380 чернівчан отримають компенсацію за прихисток переселенців

Документи кожного місяця потрібно подавати заново.

У травні 386 чернівчан отримають компенсацію за комуналку. Вони прихистили у себе вдома переселенців. Про це розповіли у пресслужбі Чернівецької міської ради.

У відомстві нагадали, що кожен власник житла, який безкоштовно прихистив у себе переселенців, може отримати 450 гривень на місяць за кожну прийняту людину. Аби її отримувати, власник житла має зареєструватися як приймаюча сторона, у ЦНАПі або на сайті «Прихисток».

Як отримати компенсацію

Переселенці, яких прихистить власник, мають бути зареєстрованими та мати довідку ВПО. Її також можна отримати в ЦНАПі. Для отримання компенсації власник житла повинен подати до ЦНАПу пакет документів. Зробити це потрібно до п’ятого числа кожного місяця.
У пресслужбі міськради уточнили, що ті, хто розмістив вимушених переселенців, зобов’язані не пізніше, ніж протягом наступного робочого дня подати заяву до ЦНАПУ. В іншому разі людина не зможе отримати компенсацію.

Перелік необхідних документів:
заява на отримання компенсації;
— копія паспорту та реєстраційного номера облікової картки платника податків власника житла;
— копія документів, що посвідчують правовласності на житло;
— копії паспорту громадянина України або свідоцтва про народження дитини, реєстраційні номери облікових карток платників податків внутрішньо переміщених осіб, а також довідка ВПО;
— банківські реквізити для перерахування суми компенсації.

Списки на отримання допомоги оновлюють щомісячно. Тому кожного місяця потрібно буде заново подавати документи. У день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості власник зобов’язаний подати заяву з інформацією про зміни.

Нагадаємо, що до Чернівецької області переїхали понад сто тисяч вимушених переселенців.

Коментарі