Новини

Білорусь оголосила про розгортання «сил спецоперації» на кордоні з Україною: що це означає

Білорусь робить це нібито через нарощування угруповань ЗСУ на Південному напрямі. 

sputniknews.com

Міністерство оборони Білорусі оголосило про розгортання «підрозділів сил спецоперації» на кордоні з Україною. Про це йдеться у заяві відомства.

Пресслужба білоруської Міноборони каже, що країна так реагує, бо ЗСУ нібито утворили угруповання на Південному операційному напрямі загальною чисельністю 20 тисяч людей.

«З метою забезпечення безпеки республіки Білорусь на Південному напрямку сили підрозділів сил спеціальних операцій розгорнуті на трьох тактичних напрямках», — йдеться у повідомленні.

Загалом у Білорусі скаржаться, що країни НАТО нарощують військову присутність біля кордонів. За їхніми словами, в акваторіях Середземного та Балтійського морів збільшилася кількість угруповань, які укомплектовані крилатими ракетами морського та повітряного базування. Окрім того, нібито збільшилась й кількість авіації в Польщі та країнах Балтії.

Зазначимо, що війська Білорусі так і не напали на Україну, хоча про це застерігали неодноразово навіть в ЗСУ. При цьому за підрахунками моніторингової групи «Беларускі Гаюн», з Білорусі по Україні запустили щонайменше 631 ракету.

Коментарі