Новини

Є ризик масових обстрілів: українців закликають не ігнорувати тривогу 9 травня та напередодні

Оскільки російські окупаційні війська не можуть похвалитися вагомими здобутками на фронті до Дня перемоги, збільшується ризик масованих обстрілів українських міст у ці дні.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України закликає напередодні та під час 8-9 травня бути особливо уважними до сигналів повітряної тривоги.

Про це Центр повідомляє у своєму телеграм-каналі.

Там вказують, що, оскільки російські окупаційні війська не можуть похвалитися вагомими здобутками на фронті до Дня перемоги, збільшується ризик масованих обстрілів українських міст у ці дні.

«Тому закликаємо особливо уважно реагувати на сигнали повітряної тривоги, а також дотримуватися правил у разі запровадження комендантської години», — зазначили у Центрі.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов нещодавно повідомляв, що 9 травня росія готується відкрито оголосити мобілізацію людей на війну проти України.

CNN із посиланням на західних чиновників також пише, що путін використає символічне значення та пропагандистську цінність 9 травня як Дня перемоги, щоб оголосити про військове досягнення в Україні або/та серйозну ескалацію бойових дій.

Посадовці називають один зі сценаріїв, який полягає у тому, що путін офіційно оголосить війну Україні і мобілізацію. Інші варіанти на 9 травня передбачають анексію окупованих територій Луганської та Донецької областей на сході України, посилення наступу на Одесу або оголошення повного контролю над Маріуполем.

Коментарі