Новини

Біля острова Зміїний горить російський фрегат

«Адмірал Макаров» — третій фрегат проєкту 11356Р на озброєнні Чорноморського флоту росії. Корабель входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів.

фото Міноборони рф

Біля острова Зміїний спалахнув російський фрегат проєкту 11356Р типу «Буревісник».

Про це повідомляє одеське видання «Думська».

На кораблі стався вибух із подальшим спалахом. Інформація про пожежу на судні з’явилася у соцмережах ще 5 травня, зазначає видання.

Над цим районом акваторії Чорного моря кружляє ворожа авіація, на допомогу кораблю з тимчасово окупованого Криму вийшли рятувальні судна.

За даними джерел Думської, у корабель влучила українська ракета «Нептун».

Нардеп Олексій Гончаренко у своєму телеграмі підтвердив руйнування фрегата.

«Знаєте, є такий Адмірал Макаров. Так от, йому теж стало дуже погано — знову покарав бог моря. Ще один російський військовий корабель не пішов «куди треба», але отримав достатньо. І сподіваюся, згодом теж піде «куди треба», – розповів депутат.

Водночас у оновлених даних Генштабу уточнюють, що росіяни станом на 6 травня втратили ще один корабель/човен.

«Адмірал Макаров» — третій фрегат проєкту 11356Р на озброєнні Чорноморського флоту росії. Він входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів.

Фрегат було закладено 29 лютого 2012 року на суднобудівному заводі «Янтар» у Калінінграді. Спущено на воду 2 вересня 2015 року.

Корабель оснащений комплексами РЕБ, крилатими ракетами «Калібр», протикорабельними ракетами «Онікс», комплексами «БУК» та «Ігла-С», авіацією Ка-27ПЛ або Ка-31, а також БПЛА «Орлан».

кремль не став коментувати інформацію про підбитий у районі острова Зміїний фрегат Чорноморського флоту. Про це повідомляє пропагандистське ТАСС.

У пєскова поцікавилися, чи володіє москва якою-небудь інформацією про інцидент в Чорному морі. На що речник путіна коротко відповів: «Ми не володіємо такою інформацією».

Коментарі