Новини

ЄС надасть 200 млн євро на підтримку переселенців в Україні

Це кошти для внутрішніх переселенців.

Фото: Європейська комісія

Європейський Союз готовий виділити 200 млн євро на підтримку українців, які через війну переїхали до інших міст та регіонів. Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на міжнародній конференції донорів для України, пише Європейська правда.

За її словами, з початку повномасштабної війни ЄС надав Україні економічну підтримку на 4 млрд доларів, 3,5 млрд євро на допомогу українцям, які через війну виїхали в країни Євросоюзу, та пообіцяв 1,8 млрд для допомоги внутрішнім переселенцям.

«Я маю честь оголосити першу обіцянку, і ми раді анонсувати 200 млн євро для внутрішніх переселенців в Україні. Сподіваюся, наш приклад наслідують ще багато інших», — сказала Урсула фон дер Ляєн. 

Учасники Міжнародної конференції донорів для України загалом зобов’язалися виділити 6,5 мільярдів доларів гуманітарної допомоги. Про це під час конференції заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Зокрема Швеція виділить 23 мільйони доларів гуманітарним організаціям, які допомагають українським біженцям. А Австрія надасть Україні 42 мільйони доларів гуманітарної допомоги.

Угорщина заявила, що готова долучитися до відновлення зруйнованої інфраструктури Київській області, забезпечить лікування українських військових, а також оплатить стипендії частини українських студентів.

Коментарі