Новини

В Іспанії затримали проросійського блогера Шарія — СБУ

Його підозрюють у державній зраді.

Фото akzent.zp.ua

В Іспанії затримали проросійського блогера Анатолія Шарія, якого СБУ підозрює у державній зраді. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

«Правоохоронні органи Іспанії затримали А. Шарія 4 травня 2022 року. Це стало можливим завдяки тісній взаємодії Служби безпеки України з Офісом Генерального прокурора, міжнародними партнерами та у результаті багаторівневої спецоперації українських правоохоронців», – ідеться у повідомленні. 

Українська спецслужба підозрює Шарія у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:

– ст. 111 (державна зрада);

– ст. 161 (порушення рівноправности громадян залежно від їхньої расової, національної належности, релігійних переконань, інвалідности та за іншими ознаками).

Слідчі СБУ інформують, що він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

«Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах А. Шарія наявні факти його підривної діяльности проти України», — зазначають в СБУ.

Торік Шарію було оголошено про підозру. Наразі тривають усі необхідні слідчо-оперативні заходи для притягнення підозрюваного до відповідальности за свої дії перед законом.

 

Коментарі