Новини

У Чернівцях відновили роботу 40 дитсадків: чи можна записати туди дітей переселенців

Наразі у дошкільних закладах освіти є вільні місця.

З 5 травня у Чернівцях працюють 40 чергових дитсадків. Їх відвідує понад три тисячі дітей, із них 422 — діти переселенців. Про це повідомив Шпальті заступник начальника з фінансово-економічних питань управління освіти Чернівецької міської ради Денис Круглецький.

Він розповів, що з 1 березня у місті функціонувало 11 чергових закладів. Зокрема ті, де на той момент облаштували укриття для дітей. Нині відновили роботу 40. Ще у 19 наразі відновлювати роботу не планують. Оскільки там проживають внутрішньо переміщені особи з дітьми. Крім того, є вільні місця в інших дошкільних закладах. 

«Зараз відкриваємо більше дитсадків, оскільки є потреба. Зокрема з 2 травня відновили освітній процес ще у чотирьох дошкільних закладах. Це садочки №17, 32, 43 та 55», – каже Денис Круглецький. 

За словами працівника управління, батьки дітей з інших міст, яких зараховують до дошкільних закладів, повинні надати довідку внутрішньо переміщеної особи. Це є підставою для забезпечення їм безкоштовного харчування. Усі ці 422 дитини харчуються безоплатно.

Коментарі