Новини

Спроба окупантів захопити спостережний пост на Херсонщині та обстріли Луганщини: головне за добу

У ніч проти 3 травня російські війська обстрілювали також Харків, Луганщину, Херсонщину.

Наслідки влучання ракет у житловий будинок на Одещині

Учора, 2 травня, на Херсонщині російська диверсійно-розвідувальна група спробувала захопити український спостережний пост. Однак Збройні сили України зірвали спробу, накривши ворога мінометним вогнем.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

На Херсонщині та Миколаївщині росіяни закріпилися на оборонних позиціях. Упродовж 2 травня активних дій війська рф не вели, однак обстріляли Миколаїв і наближені райони з реактивних систем залпового вогню. Ворог атакував об’єкти промисловости, жертв немає.

«На Херсонщині спроба ворожої диверсійно-розвідувальної групи захопити наш спостережний пост була подавлена мінометним вогнем і зірвана», — розповіли в ОК «Південь».

Водночас кораблі російського флоту продовжують маневрувати в північно-західній частині Чорного моря. Отже, зберігається висока загроза нанесення ракетних ударів.

У ніч проти 3 травня російські війська обстрілювали також Харків, Луганщину, Херсонщину.

Водночас Одеса оговтується від ракетного удару 2 травня, внаслідок якого загинув неповнолітній. Пошкоджено одну з релігійних споруд. Також є влучання в об’єкт міської інфраструктури Одеси та в житлову будівлю. Внаслідок обстрілу загинув 15-річний юнак, є поранена неповнолітня дівчина. З іншими людьми, які були на місці удару, працюють психологи.

Вночі знову обстріляли Харків. За попередньою інформацією, постраждалих немає. У Харківському районі через обстріли зранку вівторка виникла пожежа на одному з підприємств. Дані про поранених уточнюються, працюють рятувальники.

Основні зусилля ворога зосереджено на встановленні контролю над Рубіжним та Попасною на Луганщині. Вчора ввечері був потужний обстріл Рубіжного, сьогодні зранку — Новодружеська. Деталі щодо постраждалих та наслідків обстрілів з’ясовують. Звідти евакуювали 20 людей.

На Донеччині з п’ятої ранку — обстріл Вугледара з артилерії. Наразі відомо про трьох загиблих цивільних. Водночас Лиман та Авдіївка — під постійними обстрілами.

Коментарі