Новини

Отримати допомогу в потязі: в Україні створили проєкт для внутрішніх переселенців

На вокзалах Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя та Лозової працівники Укрзалізниці зможуть зареєструвати в системі тих, хто евакуюється, і допомагати з поселенням.

Фото: пресслужба УЗ

В Україні створили портал «Там, де вас чекають». Тут розмістили інформацію про житло та гуманітарну допомогу в межах всієї країни.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

На сайті є можливість:

— дізнатися про розташування й кількість місць, які доступні для безкоштовного розселення;

— знайти телефони контактних центрів та звернутися за допомогою самостійно.

За словами міністра, на вокзалах Києва, Харкова, Одеси, Запоріжжя та Лозової працівники Укрзалізниці зможуть зареєструвати у системі тих, хто евакуюється, і допомагати з поселенням.

«Для цього Мінцифри за кошти криптофонду «Aid For Ukraine» закупила 68 планшетів для працівників та волонтерів Укрзалізниці», — написав міністр.

Крім того, Укрзалізниця повідомила, що зареєструватися в системі можна буде не тільки на вокзалі, але й у деяких потягах.

«Пасажири можуть залишити заявку на евакуацію з проживанням самостійно через контактний центр Укрзалізниці за номером 0 800 503 111. Оператори проконсультують пасажирів з основних питань та внесуть їхні дані в реєстраційну форму. Тим, хто з якихось причин не встиг зробити це самостійно, допомагатимуть наші працівники на вокзалах та в потягах», — ідеться у повідомленні.

Коментарі