Новини

Папа Франциск закликав евакуювати людей з Маріуполя, але не сказав хто агресор

На недільній проповіді Папа молився за українців та просив «не піддаватися логіці насильства».

Фото: AP

Папа Римський Франциск закликав молитися за мир в Україні й негайно евакуювати цивільних з бункерів заводу «Азовсталі». При цьому він не згадав, хто є агресором. Недільну проповідь понтифіка цитує Vatican News.

«Думка відразу лине до українського міста Маріуполя – “Міста Марії”, котре варварськи бомбардують та знищують. Також і тепер, звідсіля, повторюю заклик, аби були надані безпечні гуманітарні коридори для людей, що заблоковані в меткомбінаті цього міста…І в той час, як ми є свідками моторошного занепаду людства, разом з багатьма стривоженими людьми запитую, чи дійсно відбуваються пошуки миру; чи дійсно існує воля запобігати безперервній військовій і вербальній ескалації, чи робиться все можливе для того, щоби замовкла зброя. Прошу вас, не піддаваймося логіці насильства, спотвореній спіралі озброєнь. Нехай буде обрана дорога діалогу та миру! Молімося»

У своїй проповіді Франциск оминув увагою, через кого розпочалася війна в Україні. Він не звернувся прямо до росіян, російської влади чи росіян-католиків.

При цьому італійські журналісти зі своїх джерел у Ватикані, повідомляли, що Папа Франциск тричі звертався з проханням до російської влади дозволити евакуацію цивільного населення з Маріуполя на кораблях під прапором Святого Престолу.
Але росіяни тричі відмовили Ватикану під різними приводами.

Коментарі