Новини

Із «Азовсталі» евакуювали близько 100 цивільних жителів до Запоріжжя

Серед евакуйованих — діти, жінки, люди похилого віку.

Скріншот відео/ Telegram АЗОВ – Маріуполь

Організація Об’єднаних Націй разом з українською владою провела операцію з евакуації цивільних людей із «Азовсталі». Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, з «Азовсталі» врятували близько 100 цивільних. Їх зустрічатимуть у Запоріжжі наступного дня.

«Розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі. Дякую нашій команді! Нині вони, разом з представниками #ООН, працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу», — каже Зеленський.

Пізніше Давид Арахамія, голова фракції «Слуга Народу» повідомив, що часткова евакуація пройшла успішно.

«Понад 100 українців, серед яких діти, жінки, люди похилого віку, нарешті в безпеці. Попереду ще багато роботи й багато людей. Однак Україна ще раз довела, що не залишає своїх громадян у біді. Навіть якщо це пекло», — каже Арахамія.

Серед евакуйованих — діти, жінки, люди похилого віку.

Раніше прессекретар ООН з гуманітарних питань Савіано Абреу розповів, що людей намагаються вивезти спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста та в координації з українськими та російськими чиновниками.

За даними ООН, близько 1000 мирних жителів живуть в укриттях під металургійним заводом «Азовсталь» у Маріуполі. Місто було оточене російськими військами ще в перші кілька діб широкомасштабного вторгнення Росії. Українські підрозділи чинять опір у приазовському місті вже другий місяць.

Коментарі