Новини

Прокуратура встановила 10 росіян, які катували людей у Бучі

Наразі українські правоохоронці перевіряють цих військових на причетність і до вбивств у Бучі.

Фото Associated press

Бучанська окружна прокуратура встановила десятьох російських військових, які катували людей у місті-герої Бучі Київської области. Про це написала у своєму фейсбуку Генпрокурорка України Ірина Венедіктова.

Російських військових підозрюють у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів і звичаїв війни. Всі вони служать у 64-ій окремій мотострілецькій бригаді сухопутних військ зс рф:
— молодший сержант  В’ячеслав Лаврентьєв;
— рядовий Григорій Наришкін;
— рядовий Василь Князєв;
— єфрейтор Семен Мальцев;
— рядовий Сергій Пєскарьов;
— рядовий Альберт Раднаєв;
— єфрейтор Михайло Кашин;
— єфрейтор Андрій Бізяєв;
— єфрейтор Дмитро Сергієнко;
— сержант Нікіта Акімов.

  «Саме вони захоплювали у заручники беззбройних цивільних, морили їх голодом і спрагою, тримали їх на колінах зі зв’язаними хомутами руками та заліпленими очима, знущалися і били. В хід ішли кулаки і приклади. У людей вибивали інформацію про розташування ЗСУ та тероборони, декого взагалі катували безпричинно», — написала Ірина Венедіктова.

Особисті дані російських військових допомогли зібрати також журналісти Слідство Інфо. Зараз українські правоохоронці перевіряють цю десятку на причетність і до вбивств у Бучі.

Якщо ви впізнаєте цих російських військовослужбовців і маєте свідчення про їхню причетність до інших звірств — надсилайте докази на єдиний хаб прокуратури України —  https://warcrimes.gov.ua/
або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75; Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06.

Коментарі