Новини

Байден попросив Конгрес про додаткові $33 млрд на підтримку України

Додаткова допомога дозволить Україні продовжувати чинити опір російській агресії.

Фото Reuters / Scanpix

Президент США Джо Байден звернувся до Сенату виділити додаткову підтримку Україні в розмірі 33 мільярди доларів. Кошти спрямують на оборону, а саме на військову та гуманітарну допомогу Києву.

Про це Байден заявив під час звернення 28 квітня. Суму допомоги називає Reuters із посиланням на високопосадовців адміністрації президента США.

Зокрема він сказав, що відправляє у Сенат додатковий запит для того, щоб продовжувати відправляти в Україну важливі військові поставки.

«Додаткове фінансування буде спрямоване на військові потреби України протягом найближчих днів, тижнів, місяців, які мають важливе значення», — сказав він.

Президента США зауважив, що додаткова допомога дозволить Україні продовжувати чинити опір російській агресії — зокрема постачати артилерію, броньовані машини та протитанкові системи.

Раніше  американський телеканал CNN повідомляв, що ітиметься про пакет допомоги в розмірі 33 мільярди доларів. З них 20 мільярдів спрямують на закупівлю озброєння й спорядження для українських військових, 8,5 мільярда — на пряму економічну підтримку, а ще 3 мільярди — на гуманітарні й продовольчі цілі.

 

Коментарі