Афіша

Створювати віртуальну та доповнену реальність: у Чернівцях запрошують на безкоштовне навчання

Аби долучитися, потрібен лише смартфон та ноутбук чи комп’ютер, а також — попередня реєстрація.

Громадська організація «Лабораторія культурних досліджень» організовує навчання з AR/VR розробки. Це роблять для того, аби українці могли освоїти нову професію та працювати віддалено.

«Сьогодні ІТ та креативні індустрії залишаються важливою складовою економічної стабільности в Україні, бо на українських розробників є хороший запит у світі. Їх люблять за кордоном, адже вони готові працювати», — розповідає голова Лабораторії культурних досліджень Андрій Тужиков.

У коментарі Шпальті комунікаційна менеджерка ГО Оксана Чміль повідомила, що наразі в організації шукають приміщення, де люди зможуть попрактикуватися із сучасним обладнанням:

«Це буде приміщення на декілька кімнат у центрі Чернівців. Ми розташуємо робочі місця та лаунж-зону, щоб люди, які вже навчаються в нас або яких ми запросимо, могли працювати. Серед обладнання там будуть VR-шоломи й маніпулятори», — каже Оксана Чміль.

Технології віртуальної та доповненої реальности використовують у медицині, науці, освіті та мистецтві. Наприклад, завдяки їм здійснюють високоточні хірургічні втручання. Також VR/AR застосовують у маркетингу, щоб продемонструвати товар на людині та в площині через камеру смартфона.

Під час навчання з менторами учасники зможуть освоїти низку програм та отримати стипендію на створення власного проєкту у сфері доповненої або віртуальної реальности.

Навчання безкоштовне. Аби долучитися, потрібен лише смартфон та ноутбук чи комп’ютер. Щоб пройти відбір, необхідно зареєструватися до 2 травня за посиланням.

Довідка

ГО «Лабораторія культурних досліджень» планує розвивати експертизу доповненої та віртуальної реальности в Чернівцях і регіоні, тому і далі буде впроваджувати інновації у своїх проєктах. Зокрема організація вже реалізувала проєкти зі створення «віртуальної прогулянки всередині картини» в художньому музеї в Чернівцях, діджитал-митці створили віртуальні експонати для художнього та краєзнавчого музеїв.

Коментарі