Поради

Корисні онлайн-сервіси, які допоможуть під час війни

Короткий огляд сервісів «Київстар ТБ», «Прихисток», «Допомагай» та UA Talents

З початку російсько-української війни багатьом українцям довелося забути про звичне мирне життя та різко змінити роботу, місце проживання, навіть виїхати за кордон. Втім, чи не щодня з’являються онлайн-сервіси, що допомагають під час воєнного стану знайти корисну інформацію, житло чи волонтерську допомогу.
Ми відібрали для вас одні з найкращих.

«Київстар ТБ» — безкоштовне поширення інформації

Під час війни сервіс цифрового інтерактивного телебачення «Київстар ТБ» надає всім своїм абонентам безкоштовну можливість перегляду новинних каналів. Тож, якщо національне мовлення раптом зникне, тут можна дивитися всеукраїнський новинний марафон на 1+1, UA: Перший, Україна 24, Рада, ICTV, СТБ онлайн. Також сервіс пропонує перегляд корисних відеороликів, що вчать цивільних громадян правил поводження під час воєнного стану.

Отримати доступ у додаток дуже просто – достатньо ввести номер телефону або дані для входу до послуги «Домашній Інтернет».

Прихисток допоможе знайти притулок

На сайті «Прихисток» можна подати заявку на пошук притулку, а також повідомити, якщо ви бажаєте прийняти у себе переселенців. Якщо ви готові прихистити співгромадян, то треба натиснути на кнопку «Надати житло».

Також Прихисток пропонує скористатися довідником практичних порад, який навчить:

— надавати першу медичну допомогу;

— поводитися під час бойових дій;

— отримувати інформацію для тих, хто їде за кордон.

Це дуже корисний сервіс, тож пропонуємо максимально поширити інформацію про цю ініціативу.

Допомагай – допомога від волонтерів

Ще один волонтерський проєкт, що допоможе знайти житло або запропонувати його. Хост вказує, скільки людей та на який термін може прийняти, чи можливе заселення з домашніми тваринами. Можна надалі користуватися лише номером гарячої лінії, яка вказана на сайті – оператори приймають дзвінки цілодобово.

Завдяки сервісу «Допомагай» можна знайти контакти територіальних громад, адреси координаційних штабів, актуальних застосунків для смартфонів тощо.

UA Talents – для пошуку роботи

Платформа працевлаштування UA Talents призначена для українців, яким довелося вимушено переїхати в інші регіони нашої країни або до країн ЄС. Уже зараз на платформі можна знайти більш ніж 5000 пропозицій працевлаштування. Реєстрація у сервісі дуже проста — разом зі створенням резюме доведеться витратити не більше 15 хвилин.

Рекламна публікація

Коментарі