Новини

В окупованих районах Харківщини українці відмовляються від ворожої «допомоги»

Люди самі організовують волонтерську допомогу.

Фото з фейсбуку розвідки Міноборони

Мешканці окупованих територій Харківщини масово відмовляються від ворожої «гуманітарної допомоги» та дивують росіян самоорганізацією.

Про це повідомили у головному управлінні розвідки Міноборони.

«На окупованих територіях Харківської області розгортається широкий волонтерський рух. Соціально-побутова ситуація дуже складна, тому люди продовжують самоорганізовуватися заради взаємодопомоги», – зазначили в МОУ.

За даними розвідки, у Великобурлуцькому районі волонтери розносять по домівках харчові продукти та необхідні ліки для малозабезпечених осіб. Для цього волонтери самостійно збирають кошти, принципово відмовляючись від російської «допомоги».

У Куп’янському районі, де відсутнє водопостачання, волонтери організували доставку технічної води для людей похилого віку. Ситуація з доступом до питної води залишається вкрай напруженою.

Повідомляють, що 21–23 квітня російські військовослужбовці відбирали у місцевих мешканців генератори для використання у власних цілях. Водночас російські військовослужбовці та співробітники ФСБ намагаються деморалізувати місцеве населення, поширюючи інформацію, начебто це “Україна вимкнула електропостачання населених пунктів”, а також що “Харків вже майже окупований росіянами”.

Одночасно окупанти посилюють контроль за стільниковими й інтернет-мережами. Зокрема, в Харківській області встановлюється обладнання російського мобільного оператора “Мегафон”.

Також в окупованих районах Харківщини впроваджується розрахунок російськими рублями, а місцеве населення агітують виїжджати до РФ для здійснення покупок товарів та ліків.

 

Коментарі